Ijpelaar Installatie zorgt met nieuwe werkkleding voor herkenbaarheid

Er zijn allerlei manieren om het logo en je huisstijl goed zichtbaar te maken.
25 December 2023

Ijpelaar Installatie zorgt met nieuwe werkkleding voor herkenbaarheid

Als je veel bij anderen over de vloer komt is het belangrijk dat je goed herkenbaar bent. Zo kunnen bestaande klanten snel zien wie er voor de deur staat. Tegelijkertijd helpt deze herkenbaarheid ook bij het vergroten van je naamsbekendheid onder nieuwe klanten. Werkkleding is hierin een belangrijke factor dacht Installatiebedrijf Ijpelaar, en daarom stonden zij ook bij ons voor de deur. Nu eens niet met een oplossing, maar met een vraag.

Werkkleding voor Ijpelaar: het logo als herkenbaarheid

Het logo van een bedrijf is een onmisbaar onderdeel van de werkkleding en daarom is het belangrijk dat deze duidelijk te zien is. Er zijn allerlei manieren om het logo en je huisstijl goed zichtbaar te maken. Bij het ontwerpen van de uitstraling houd je bijvoorbeeld rekening met de kleur en het contrast tussen de kleding en de bewerking. Maar ook let je op het ontwerp van een logo zelf. Bij Ijpelaar zit daar bijvoorbeeld een verloop in, een geleidelijke overgang van de ene kleur naar de andere kleur. Een kleurverloop kun je niet zomaar borduren, dus hoe los je dat dan op?

Kleding borduren: er is meer mogelijk dan je denkt!

Installatiebedrijf IJpelaar wilde eerst de werkkleding laten bedrukken, zij gingen er vanuit dat borduren een stuk duurder is. Toen wij ze vertelden dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn, kozen ze alsnog voor de uitstraling van borduren. Maar nu werd de vraag: hoe gaan we dit met het verloop in het logo doen? We pasten het logo zo aan dat er geen kleurverloop meer in zat, maar de originele uitstraling wel in tact bleef. Dat bleek voor de klant een goede oplossing. Op zo’n moment merken wij hoe handig het is dat we zelf kunnen ontwerpen.


Een proef maakt je zeker van je 'Kledingzaak'.

Natuurlijk willen wij, en onze klanten ook, weten of dat wat we bedacht hebben er ook goed uitziet. En het liefste zien we dat nog voordat we met de kleding en de borduurmachine aan de slag gaan. Daarom werkten wij, net als voor alle andere klanten, voor Installatiebedrijf IJpelaar onze ontwerpen uit naar een digitale proef. Daarmee zagen we bijvoorbeeld of het logo goed paste bij de kleur van het shirt. Bovendien maakten we een borduurproef op stof extra om te kijken of onze oplossing voor het verloop goed uitkwam. Gelukkig lieten beide proeven een goed resultaat zien en konden we de partij met kleding voor ze in orde maken.

Voor Installatiebedrijf Ijpelaar, en voor elke andere klant, is het uitpakken van de doos met kleding altijd spannend. Maar omdat we werken met proeven is het niet meer de vraag of de inhoud er goed uit ziet: daarvan zijn ze verzekerd. Bent u ook op zoek naar nieuwe werkkleding waarvan u zeker weet dat het er goed uitziet? Neem dan eens contact met ons op, we denken graag met u mee.