​Ontwerpen en sample productie T-shirts Jochem Myjer

Vanuit Hekwerk.nl, het impresario van Jochem Myjer, kwam de vraag om t-shirts te bedrukken.
26 December 2023

Ontwerpen en sample productie T-shirts Jochem Myjer

In samenwerking met Moss Textielprint heeft Kledingcalculator een sample traject gemaakt voor de online winkel van Jochem Myjer. Er zijn een aantal ontwerpen gemaakt die vervolgens zijn bedrukt en als samples opgestuurd.

De aanvraag voor het bedrukken van kleding

Vanuit Hekwerk.nl, het impresario van Jochem Myjer, kwam de vraag om t-shirts te bedrukken. Het idee was om twee teksten uit zijn show “Even Geduld A.U.B” op de t-shirts te bedrukken. Er is gekozen voor de uitspraken “Ik heb boem boem gedaan’ en ‘Ik hoor je niet, ik kan je niet verstaan’. We hebben ons verdiept in de doelgroep en de fans van Jochem Myjer. Vervolgens zijn er een aantal prints ontworpen door Kledingcalculator met deze teksten. De typografie, de vormgeving van de teksten, hebben we zeer uiteenlopend neergezet. In verschillende kleuren en verschillende uitstralingen hebben we leuke effecten gecreëerd. Deze ontwerpen zijn met behulp van de nieuwe digitale printtechniek van Brother bedrukt. De Brother GT-3 is de eerste digitale textiel productieprinter. Met deze printer is het mogelijk om vanaf een oplage van één stuk te produceren, ideaal geschikt voor dit sample traject dus.


Het doel van deze sample shirts met de gemaakte ontwerpen was om te laten zien wat de kwaliteit en de uitstraling zou kunnen worden. We hebben de t-shirts vervolgens opgestuurd, want wanneer je een t-shirt voor je hebt is het resultaat beter te zien dan op een digitaal ontwerp. Vandaar dat we het team hebben verrast met een aantal echt bedrukte t-shirts.


Wie is Jochem Myjer

Jochem Myjer is een Nederlandse cabaratier, musicus, presentator, imitator en acteur. Hij zit vol energie en wanneer je wel eens naar een van zijn shows geweest bent of wat van hem gezien hebt, weet je dat hij erg snel praat. Jochem heeft ADHD, waar hij zelfs een van zijn shows ‘ Adéhadé’ aan heeft geweid. Jochem is naast een erg goede cabaratier ook erg muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano in zijn voorstellingen. Hij staat ook bekend om zijn imitatie van bekende personen.

In 1997 won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival en in 2010 won hij de CabaretAward voor beste cabaratier. Meer weten over Jochem of over zijn voorstellingen? www.jochemmyjer.nl