​Wat is het verschil tussen geweven en geborduurde badges?

Bij Kledingcalculator is het mogelijk om geborduurde of geweven badges te laten maken.
26 December 2023

Wat is het verschil tussen geweven en geborduurde badges?

Borduren is het maken van versieringen met naald en garen op textiel. Deze manier van bewerken bestaat al sinds de mensheid stoffen gebruikt. Er zijn verschillende borduursteken die allemaal zorgen voor een andere uitstraling van de uiteindelijke borduring. Borduringen hebben een duurzame uitstraling en zijn heel erg sterk. Vele kleuren zijn mogelijk, zelfs goud en zilver. Geborduurde badges zijn ook te bestellen met een achterkant van klitteband, waardoor ze makkelijk te bevestigen zijn.

Bij Kledingcalculator is het mogelijk om geborduurde of geweven badges te laten maken. Maar wat is precies het verschil tussen borduren en weven?

Geweven en geborduurde badges zijn beide populaire opties voor het maken van emblemen en insignes, maar ze verschillen op verschillende manieren:


Productiemethode:

Geweven badges: Deze worden gemaakt door garen door een geweven stof te weven, waardoor een afbeelding of ontwerp ontstaat. Dit proces lijkt meer op het maken van stof en resulteert in een badge met een vlakke, textielachtige uitstraling.

Geborduurde badges: Deze worden gemaakt door garen op een stof te borduren met behulp van een naald en draad. Het borduurproces creëert een verhoogd ontwerp met een duidelijke textuur en reliëf.

Uiterlijk:

Geweven badges: Vanwege hun productiemethode hebben geweven badges meestal een vlakker en fijner uiterlijk. De details van het ontwerp zijn meestal scherp en gedetailleerd, maar ze hebben niet het driedimensionale effect van geborduurde badges.

Geborduurde badges: Door het borduurproces hebben deze badges een meer opvallend en textuurrijk uiterlijk. Het geborduurde garen kan variëren in dikte en kleur, waardoor het ontwerp diepte en dimensie krijgt.

Prijs:

Geweven badges: Over het algemeen zijn geweven badges iets goedkoper om te produceren dan geborduurde badges, vooral bij complexe ontwerpen met veel details.

Geborduurde badges: Vanwege het arbeidsintensievere borduurproces zijn geborduurde badges over het algemeen duurder dan geweven badges.

Toepassingen:

Geweven badges: Vanwege hun fijne details en platte uiterlijk worden geweven badges vaak gebruikt voor gedetailleerde logo's, emblemen en labels op kleding, tassen en accessoires.

Geborduurde badges: Deze worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden en kunnen een opvallende toevoeging zijn aan uniformen, jassen, petten en andere textielproducten.

Kortom, het kiezen tussen geweven en geborduurde badges hangt af van factoren zoals het gewenste uiterlijk, het budget en de toepassing van de badges. Beide opties bieden unieke voordelen en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een project.