Scoutingbeheerteam Zeewolde kan weer tegen een stootje!

Als je bij scouting bent weet je dat de kleding die je draagt veel moet kunnen hebben.
26 December 2023

Scoutingbeheerteam Zeewolde kan weer tegen een stootje!

Als je bij scouting bent weet je dat de kleding die je draagt veel moet kunnen hebben. Dat geldt niet alleen voor de kinderen die in het weekend naar het clubgebouw gaan om te ravotten. Het is ook zo voor de harde werkers die de kampterreinen in ons land onderhouden. Niet gek dus, dat het beheerteam van Scoutinglandgoed Zeewolde ons vroeg naar stevige werkkleding die niet al na een paar gesnoeide bomen de prullenbak in kan. ‘Je kunt wel zien dat jij van het beheerteam bent!’

Het hele jaar door is het team bezig met het snoeien en repareren van het kampeerterrein voor wanneer er scoutinggroepen komen. En wanneer deze er zijn coördineren zij ook de inrichting en bewaking van het kamp. De kleding van het team moet dus niet alleen beschermend zijn maar ook een uitstraling hebben die iedereen herkent. Gelukkig wisten wij uit ervaring dat de kleding van Mascot Workwear wel eens een mooie oplossing voor ze kon zijn: dit merk brengt kwaliteit en uitstraling dicht bij elkaar.

Badges en zeefdrukken laten de kleding leven

Het beheerteam was meteen enthousiast over de lijn van Mascot Workwear en koos voor modellen met een tweekleurige, natuurlijke uitstraling. Om de kleding te kunnen bewerken, schakelde het team de vaste grafische ontwerper van Scouting Nederland Bart Jansen in. Hij ontwierp een aantal creatieve iconen van een lamp, bijl, tent en boot en bedacht ook de badges. Die gebruikten wij voor het creëren van verschillende afbeeldingen en voor het samenstellen van rubber en woven badges. Dat leidde samen tot dit speelse, maar stoere resultaat:


Kleding bewerken: soms zoeken we de randjes op!

Het verfraaien van kleding met badges en bedrukkingen lijkt misschien simpel, maar als je het goed en creatief doet komt er best wat bij kijken. Het ontwerp van dit project bevatte bijvoorbeeld bewerkingen over de zijkanten van de kleding, waardoor we over de naden moesten drukken. Dat maakte het spannend, maar het resultaat mooi. Bij de badges onderzochten we eerst welke geschikt waren. Een rubber badge staat bijvoorbeeld op een polo veel te zwaar, maar past perfect bij de stevige jas. En de woven badges kwamen op de t-shirts, polo’s en vesten het beste uit.


Door de Mascot Workwear te combineren met creatieve zeefdruk en passende badges heeft het beheerteam werkkleding die functioneel en herkenbaar is. Bent u daar ook naar op zoek? Wij geven u graag een passend kledingadvies.