Kleuren van stoffen en bewerkingen

Het is vaak moeilijk om op internet de precieze kleur van een kledingstuk te zien.
26 December 2023

Kleuren van stoffen en bewerkingen

Stofkleuren

Het is vaak moeilijk om op internet de precieze kleur van een kledingstuk te zien. Op internet ziet het er toch altijd anders uit dan wanneer je de kleding in het echt ziet.

Wij hebben van vele van onze merken kleurkaarten liggen. Dit zijn kaarten met kleine stukjes stof van iedere kleur in de collectie, zodat je goed kunt zien hoe de kleur eruit ziet. De kleuren variëren per merk. Sommige merken hebben een uiteenlopende keuze, van denimstof tot camouflagekleuren. Met deze kaarten met stofkleuren kun je de kleuren van het artikel zien, zonder dat wij het artikel echt in huis hebben. Natuurlijk is het in overleg altijd mogelijk een sample te bestellen om echt zeker te zijn van de goede kleur.


Borduurkleuren

Borduren is mogelijk in vele kleuren. Ook hierbij is het moeilijk voor te stellen hoe de kleuren eruit zien. Vandaar dat er voor borduurgaren ook kleurkaarten bestaan. Hierin staan alle mogelijke kleuren waarmee geborduurd kan worden. Het borduurgaren waar wij mee werken zijn van het merk Madeira. In hun kleurenkaart staan maar liefst 365 kleuren waaruit gekozen kan worden. Madeira staat voor continue verbetering van hun product en zijn altijd op de hoogte van het nieuwste in borduurgaren.

Madeira heeft niet alleen de ‘standaard’ kleuren in hun assortiment. Het is ook mogelijk om uit 4 tinten goud of 2 tinten zilver te kiezen. Ze hebben zelfs 24 fluorescerende kleuren, variërend van roze tot groen. Ook kun je kiezen uit multicolor; een borduring bestaande uit meerdere kleuren.

Drukkleuren

Ook voor drukken geldt dat er veel kleuren zijn om uit te kiezen. We hebben het hier over kleuren voor (zeefdruk)transfers. Deze kleuren worden gesorteerd op een code. Dit systeem is voortgekomen uit Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De codes voor de kleuren zijn er om duidelijkheid te creëren tussen verschillende partijen, zoals een ontwerper en een drukker. Dit zijn PMS coderingen, Pantone Matching System. Een kleur heeft bijvoorbeeld de code PMS 200. Hierdoor weet iedere partij welke kleur het precies moet zijn.

Voor al deze kleuren hebben wij kleurenwaaiers. Hierin staan alle kleuren waarmee het mogelijk is om in de juiste kleur te bedrukken met (zeefdruk)transfers.

Kledingcalculator helpt u graag met het kiezen van de stofkleuren en/of de bewerkingskleuren!